Totalentreprenad i Örebro – tips för dig som ska anlita en byggfirma

Ska ni bygga hus i Örebro och är på jakt efter en byggfirma med totalentreprenad? I så fall finns det några saker som ni bör tänka på. Här är några tips.

Ett husbygge kräver flera olika slags hantverkare som snickare, golvläggare, målare, elektriker och rörmokare, men även markentreprenad. Därför brukar det vara bäst att använda sig av totalentreprenad. Då ansvarar byggfirman för att de hantverkare som utför de olika momenten är certifierade och har rätt kompetens, samt att de är på plats så att bygget inte avstannar.

Men det är viktigt att man anlitar rätt byggfirma. Det byggföretag man anlitar måste tidigare ha utfört liknande projekt med gott resultat. Viktigt är också att de är pålitliga och har god ekonomi. Annars finns risken att de går i konkurs och bygget avstannar och inte blir klart i tid, vilket kan medföra extra kostnader.

Prisvärt med totalentreprenad i Örebro

Att använda sig av totalentreprenad när man ska bygga hus i Örebro har också ekonomiska fördelar då det ofta är billigare än att anlita varje hantverkare för sig. Dessutom får man allt samlat på en och samma faktura, vilket gör det enklare att hålla koll på budgeten och vart pengarna tar vägen.

Men det är viktigt att man skriver ett tydligt avtal med den byggfirma man planerar att anlita. Avtalet måste vara detaljerat och beskriva vad som ska göras och med vilka material, samt hur mycket det totalt kommer att kosta och när huset ska vara färdigt för slutbesiktning. På så vis kan man undvika missförstånd och slippa tråkiga extrakostnader på fakturan.

Ta reda på mer genom att besöka: byggföretagörebro.se