Skifferplattor för inne- och utebruk

Skiffer i form av plattor är snyggt och praktiskt och kan användas både i hem och för bruksändamål ute. Dekoration eller brukssyfte? Det bestämmer man själv.

Dags för renovering? För den som vill satsa både på kvalitet och ett elegant intryck är skiffersten ett utmärkt val. Det är hållbart och lätt att hålla rent och behöver varken slipas eller förnyas. Det bara håller, år efter år. Att använda sten som material i till exempel ett badrum eller ett kök är alltså en bra idé. Eftersom natursten skiftar i utseende får man aldrig en tråkig och helt jämn yta utan istället ett levande utseende.

En annan klassiker är förstås golvläggning. Skiffer kan användas på exempelvis bänkar och väggar men golv är ändå det vanligaste användningsområdet. Det finns många goda anledningar till det. Det är snyggt och det drar inte åt sig smuts. Det kan enkelt städas av med enbart vatten eller något milt rengöringsmedel. Dessutom fungerar skiffer utmärkt ihop med golvvärme vilket gör det populärt i till exempel badrum.

Skiffer plattor

Man kan också välja att rikta blicken utomhus när man funderar över plattor av skiffer. Har man en villafastighet har man också någon slags tomt av skiftande storlek. Antingen denna tomt är stor eller liten lär den ändå ha någon typ av gång, stig eller uteplats. Många har också utrymme på tomten för parkering av minst en bil eller ett fordon av något slag. Och vad passar bättre än att genomgående använda skiffer?

Med rätt underlag och rätt tjocklek på plattorna fungerar det mycket bra att lägga skiffer även på en parkering. Till gångar och övrigt är det förstås en klassiker och inte utan anledning. Det ser alltid lika snyggt och propert ut och är faktiskt också skönt för bara fötter sommartid. Rengöring? Högtryckstvätt räcker gott. Ta kontakt med en firma med rätt kompetens för hjälp.