Tips till er som planerar en badrumsrenovering i Göteborg

En badrumsrenovering i Göteborg är ett omfattande och roligt projekt. Men för att man ska lyckas finns det några saker som är extra viktiga att tänka på.

En badrumsrenovering gör man ungefär vart femtonde år. Därför är det också extra viktigt att renoveringen blir bra när man väl gör den. För att lyckas måste man vara noga med planeringen och även se till att anlita bra hantverkare med våtrumscertifikat. Därför är en badrumsrenovering ett renoveringsprojekt som också kan ta lite tid.

När man planerar ett nytt badrum har man även chansen att ändra på sådant som är mindre bra med det gamla. Kanske blir det mer praktiskt om man byter plats på toaletten och handfatet? Vill man även få in en tvättmaskin kanske man kan slänga ut badkaret och i stället sätta in en dusch? Fundera ordentligt och skriv en önskelista på allt som ska få plats i det nya badrummet.

Hur mycket kostar en badrumsrenovering i Göteborg?

En badrumsrenovering brukar kosta ungefär 10 000 kronor till 30 000 kronor per kvadratmeter, beroende på badrummets storlek och hur man väljer att inreda det. Men ser man inte upp kan det bli betydligt dyrare än så. Därför ska man vara noga med att sätta en tydligt budget redan från början och sedan se till att hålla den.

Viktigt är även att anlita skickliga hantverkare från Göteborg som även har våtrumscertifikat. Detta för att hemförsäkringen ska gälla, vilket den inte gör om man anlitar obehöriga hantverkare. Som beställare måste själv kontrollera att de hantverkare man anlitar har våtrumscertifikat.

Ta reda på mer om en badrumsrenovering här: badrumsrenoveringigöteborg.se