Tips för dig som ska anlita en målare i Södertälje för fasadmålning

Färgen på fasaden hjälper huset att hålla sig friskt. Därför ska man inte vänta för länge med fasadmålningen. Ta hjälp av en professionell målare i Södertälje.

Självklart vill man att huset ska ha en snygg fasad, men färgen är egentligen till för att förhindra att regnvatten kan ta sig in. Därför är det viktigt att man renoverar och målar om fasaden när det behövs. Ungefär vart tionde till femtonde år måste fasaden målas. Men om den är målad med lasyr, pigmenterad olja eller slamfärg måste man måla oftare.

Också kvaliteten på färgen och underarbetet påverkar hur länge en fasad håller och hur ofta man måste måla om huset. Därför brukar det löna sig att ta hjälp av en professionell målare som är expert på fasadmålning. Detta eftersom en certifierad målare aldrig slarvar med grundarbetet och endast använder sig av färg av bästa kvalitet.

Så mycket kostar det att anlita en målare för fasadmålning

Priset för att anlita en målare i Södertälje för fasadmålning kan variera mellan olika målerifirmor. Därför ska man alltid ta in minst två offerter. Be att få offerten specificerad så att man tydligt ser hur mycket färg och material kostar, men även hur stor del av summan som är målarens lön. Fråga också om det tillkommer kostnad för hyra av byggställning eller skylift. Som privatperson kan man på den del som utgör arbetskostnaden använda rot-avdraget.

Var noga med att fråga om målaren använder sig av kvalitetsfärg av bra märke. Men kontrollera också målaren genom att be om referenser från tidigare kunder. En seriös målare lämnar garanti både på färg och arbete. Innan fasadmålningen påbörjas måste man även skriva ett tydligt avtal där det klart framgår vad som ska göras och hur mycket det totalt kommer att kosta, samt när arbetet ska vara slutfört.