Allt du behöver veta om golvslipning i Stockholm

Funderar du på om du ska slipa om dina trägolv själv eller överlåta jobbet till en hantverkare i Stockholm? Här kommer de bästa tipsen om golvslipning.

Står du i valet och kvalet om du själv ska slipa golven eller anlita ett proffs? Visst kan man spara pengar genom att själv slipa golven men för att det ska löna sig och bli hållbart måste man vara noga. Framförallt gäller det att få golvet helt jämnt. Även kanterna måste slipas så att golvet inte lutar inåt men det får heller inte finnas några slipspår.

Är golvet ojämnt kommer den viktiga ytbehandlingen att rinna ner i ojämnheterna i stället för att lägga sig över hela golvet. Det innebär att golvet då inte får det skydd som det behöver och kommer åldras i förtid och snart behöva slipas om igen.  Har man inte kunskapen eller orken att göra ett bra jobb är det bättre att man tar hjälp av en professionell golvslipningsfirma.

Redskap och material som är bra att ha vid en  golvslipning 

Bestämmer man sig för att själv slipa golven underlättar det om man har rätt utrustning och redskap. Det finns golvslipmaskiner att hyra och väljer man en mer modern modell behöver man inte tänka på träets fiberriktning när man slipar. Men det räcker inte med en slipmaskin, man måste även ha en kantslipmaskin. Viktigt är såklart också olika slippapper.

Slipdamm är väldigt fint och det rekommenderas inte att dammsuga upp det med en vanlig dammsugare. I stället ska man använda en grovdammsugare eller byggdammsugare. Viktigt när man utför golvslipning är också att ha rätt skyddsutrustning. För att skydda ögonen måste man ha skyddsglasögon som sitter åt och är stängda på sidorna. Man måste även ha en godkänd andningsmask.

Golvslipningenviktigt att göra innan du kör igång 

Förutom att du måste tömma hela rummet på möbler och saker måste du även plasta igen dörröppningar så att slipdammet inte sprider sig till hela bostaden. Det kan låta märkligt men man måste också dammsuga och rengöra golvet innan man kan börja slipa. Annars kan slipmaskinen polera in smutsen i golvet som då blir missfärgat. 

Slippapper är dyra och för att de inte ska trasas sönder av spikar och skruv som finns i golvet ska dessa skruvas eller slås ner ytterligare. Helst ska man också ta bort golvlisterna och socklarna eftersom det då blir enklare att få till ett perfekt resultat. 

Golvslipning i Stockholm – så gör ett proffs

När en professionell firma utför en golvslipning i Stockholm använder de sig av en slipmaskin som samtidigt samlar upp slipdammet. Maskinerna de använder är effektiva vilket gör att det går snabbt att slipa golvet. Ofta tar det inte mer än en dag för ett proffs att slipa ett normalstort golv.

Därefter behandlas golvet med någon typ av ytbehandling som exempelvis lack, olja eller vax. Minst tre strykningar behövs och golvet får torka mellan varje strykning. Därför tar det sammanlagt mellan två och tre dagar att slipa och ytbehandla ett trägolv.

För mer information och tips för dig besök denna hemsida: stockholmsgolvslipning.nu